Te voet Van Pieterburen naar de St. Pietersberg

 

Bewandel Het Pieterpad

Wandelen is ‘in’. Veel mensen wandelen graag. Het is ontspannend en je kunt van de omgeving genieten.

Lange afstandwandeling Het Pieterpad loopt van Pieterburen in de kop van de provincie Groningen tot aan de St. Pietersberg in Maastricht, Zuid Limburg en heeft een lengte 498 km. Deze wandeling is gemarkeerd met een rode en witte streep. Er zijn 2 boekjes; deel 1 Pieterburen-Vorden en deel 2 Vorden-St.Pietersberg. De routes zijn digitaal ook te bekijken. 

De route loopt door de gemeente Bronckhorst, Zelhem is een etappeplaats.

Het hele jaar door verwelkomen wij veel wandelaars. Het leuke hieraan is dat iedereen het anders doet; de een start in Pieterburen en wandelt van noord naar zuid, de ander doet het in zuid-noord richting. Er zijn wandelaars die de tocht in 1x lopen en er zijn er die er jaren overdoen. Veel wandelaars starten bij deel 2; om eens te proberen of het lange afstandwandelen wat is. De meeste gasten die wij ontvangen wandelen meerdere etappe’s, veelal Vorden-Zelhem-Braamt en gaan met openbaar vervoer naar het startpunt van die dag. Auto en eventueel fietsen achterop is ook een alternatief.

Uw Pieterpadreis laten verzorgen?

U wilt de ervaring van het Pieterpad niet missen maar niet alles zelf willen regelen? Dat kan! Samen met CountyHike kunt u uw volledige Pieterpadarrangement samen laten stellen. Aan alles is gedacht, van bagagevervoer, lunchpakketten, uit eten, tot aan de volgende locatie, benieuwd? Kijk dan eens op de site van CountyHike

 • Geen zin meer om ‘s avonds naar dorp te wandelen om wat te gaan eten? Geen probleem, er staan altijd fietsen klaar tegen een speciaal Pieterpadtarief.

   
 •  
  Tip: kijk eens naar onze arrangementen
 • Ons gastenverblijf ligt niet aan de route. De keuze is aan u; rechtstreeks naar het verblijf wandelen of extra kilometers lopen.

   
 •  
  Leuke Zelhemse attentie voor de Pieterpadwandelaars