De Achterhoek Onze omgeving

 

Actief, cultuur, historisch of culinair Kom, ontdek en geniet!

Kom en geniet van de Achterhoekse gastvrijheid en ervaar de rust. Kleinschalig, karakteristiek, schoon en goed bereikbaar. Boerderijwinkels, wijnboeren, uutrusthuuskes, wellness, bierbrouwerij, Hanzensteden bezoeken aan de IJssel, theetuinen, kastelentocht fietsen, ateliers en galeries, golfen, kanotocht op de Oude IJssel of Berkel, op hoogte klimmen door het klimbos. Ontdek de Achterhoek, het geluk van Nederland!

Enkele museums uitgelicht:
Museum More gevestigd in het prachtig gerestaureerde kasteel  in Ruurlo met de vaste collectie van Carel Willink. Ook leuk om te combineren met een fietstocht. 
In ‘s Heerenberg een bezoek brengen aan het kasteel ‘Huis Bergh’.
De voormalige Dru Fabriek in Ulft, Doesburgse mosterdmuseum, stadsmuseum Doetinchem, Mondriaanmuseum in Winterwijk.

Achterhoek Cultuur zomer
Er zit cultuur in de Achterhoek! In de zomer barst het in de Achterhoek van de culturele evenementen! En niet alleen in de grote steden, maar ook in de kleinere dorpen bruist het. Ontdek en ervaar het diverse aanbod; voor jong tot oud is er van alles te beleven. Van Mondriaan tot aan de Zwarte Cross en ook het beste muziekevenement van Gelderland, Reurpop, vindt in de Achterhoek plaats. Ook zijn er literaire bijeenkomsten, toneel, culinaire evenemnten en streekvoorstellingen te bezoeken.