Even voorstellen Marco en Jolanda

 

Onze droom: Het landelijke leven

Op zoek naar meer rust, ruimte en groen om ons heen. Hier hebben we dat gevonden. Het plan was om hier te gaan wonen en een bed & breakfast / gastenverblijf te starten. Deze ideeën mochten hier gerealiseerd worden. Ondernemend en creatief als wij waren (en nog steeds zijn), konden wij eind 2007 aan de slag. Inpandig in het laatste gedeelte van de boerderij is het gastenverblijf tot stand gekomen. In mei 2008 konden wij de eerste overnachtingen aanbieden. In de loop van de jaren hebben we veel gasten mogen ontvangen en blijft het leuk om zowel vaste gasten als nieuwe gasten te verwelkomen. 

Op ons eigen terrein zijn wij altijd druk met van alles en genieten we van het werk in onze grote tuinen met veel vaste plantenborders, fruitbomen, bospad, pluktuin en terrassen. Poelen voor eigen wateropvang, bomen en houtsingels om de houtvoorraad op peil houden en een weiland waar in het seizoen gezellige koeien grazen. Regelmatig mogen wij genieten van konijnen, hazen, fazanten, reeën, uilen en vele andere vogels die in onze tuin zijn te vinden. Wilt u wat meer weten over het landschap hier in onze omgeving? Vraag het ons, weten wij het antwoord niet dan kunnen wij dit voor u informeren. Kijk op IVN voor vele leuke activiteiten in onze regio.

 • Samen met ons gezin zijn wij vanuit de randstad¬†in 2006 naar de Achterhoek¬†verhuisd.

   
 •  
  Naast het gastenverblijf heeft Marco nog zijn werk in agrarisch natuurbeheer.
 • Sinds het najaar 2017 zijn wij beiden IVN gastheer/-vrouw van het landschap.

   
 •  
  Geef gasten een verblijf zoals je het zelf zou willen.

Karakter van het pand

Van oudsher is dit een boerderij waar tientallen jaren de fam. Boenink heeft gewoond en gewerkt. Een boerenbedrijf met koeien, jongvee en varkens, later ook de aardbeienteelt en witlof. In 1980 werd een deel land verkocht voor het realiseren van een vuilstort. Later nogmaals voor het uitbreiden van deze stort. Dit is tot 1996 doorgegaan. De vuilstort werd toen gesloten, afgewerkt en beplant. De Langenberg is hierbij ontstaan. Nu een mooie locatie om overheen te wandelen en te genieten van het weidse uitzicht met gemarkeerde uitzichtspunten. Op de Langenberg aan de Korenweg bevindt zich een Trialvereniging en aan de Kattekolkweg een zorgboerderij in combinatie met ezelverhuurbedrijf.

In 1998 is de boerderij verkocht en geheel gerestaureerd. Jongveestallen gesloopt. Bestrating en beplanting aangepast. In 2005 zagen wij deze locatie en waren ondersteboven van deze mooie boerderij en omgeving. Plannen om een bed & breakfast te realiseren mochten worden uitgevoerd. Zo zijn wij hier in 2006 komen wonen en hebben het achterste gedeelte van de boerderij in 2008 inpandig verbouwd naar gastenverblijf. In mei van datzelfde jaar konden wij onze eerste gasten verwelkomen. In 2018 heeft een volgende verbouwing plaatsgevonden om het pand te verduurzamen, sinds 2018 is ons pand energieneutraal. Het pand wordt uitsluitend verwarmt en gekoeld doormiddel van een warmtepomp, zonne energie en streekhout.